Skoči na glavno vsebino

Še vedno nas navdušujejo ptice. Med opazovanjem ptic smo v zimskih mesecih na golih vejah dreves opazili veliko gnezd. Zato smo se tudi mi, želeli preizkusiti v izdelovanju le teh. V gozdu smo najprej nabrali veje in izdelali mini drevesa.

Nato pa smo iz suhe trave naredili še gnezda. Ugotovili smo, da so ptice bolj spretne, kot mi z desetimi prsti na rokah. Namreč njihova gnezda so bolj čvrsta in lepo izdelana, pa čeprav jih naredijo le s kljunčkom.

A kljub vsem izzivom, so bili tudi naši ptički v gnezdih čudoviti in edinstveni. Ob materinskem dnevu smo jih odnesli domov in jih podarili našim staršem, ki za nas vsakodnevno skrbijo in nam nudijo varno ter spodbudno »gnezdo« iz katerega bomo nekoč poleteli.

Trenutno nas navdušujejo ptice selivke, ki se vračajo v naše kraje. Da bi počastili njihovo vrnitev, smo izdelali dimnik z mamo štorkljo in veliko štorkelj.

Naše mize pa poleg štorklje krasijo še lastovke, kukavice in smrdokavre. Komaj čakamo, da jih bomo videli ali slišali v naši bližnji okolici.

OTROCI IZ SKUPINE KAMENČKI S KATARINO IN KATJO

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost