Skoči na glavno vsebino

Toplejši in bolj sončni dnevi pomenijo veliko več dogajanja zunaj, na igrišču, travniku. A pri Mehurčkih ni dolgčas tudi v igralnici.

Na obisku smo tako imeli mamo Lariso in nono Damjano. S prvo smo izdelovali metulje in pred tem prisluhnili pravljici O treh metuljih, z drugo pa spoznali poklic kuharice in spekli piškote za materinski dan.

Prvi pomladni dan smo skupaj z ostalimi skupinami iz vrtca iskali pomlad na travniku, srečali in spoznali pa smo tudi “tetko Pomlad”.

Ogledali smo več različnih predstav. Predstavo Pojoče smetiščne kante v dvorani Krpanovega doma, dijaki in dijakinje SŠ Veno Pilon iz Ajdovščine so pripravili predstavo Gozdni prijatelji, v okviru Vodkovega dneva podjetja Kovod iz Postojne pa predstavo Zaobljuba reki v telovadnici šole.

Tople dneve z veseljem izkoristimo za igro na travniku in na mestnih igralih.

V mesecu aprilu pa smo izvedli tudi kolesarsko dopoldne, na katerem se nam je pridružila tudi mama Alja. Pri premagovanju poligona s kolesi, poganjalci in skiroji smo zelo uživali, nič težav pa nismo imeli tudi z vožnjo po stezi stadiona.

V spomladanskih mesecih sta nekaj tednov z nami preživeli tudi dijakinji Kaja in Gaja, ki sta nam pripravili tudi nekaj dejavnosti, med drugim smo se naučili nove pesmice, pri kateri nas je Kaja spremljala s kitaro, naučila pa nas je tudi novo rajalno igro na travniku. Gaja pa nam je pripravila nekaj naravoslovnih eksperimentov.

Mehurčki s Tanjo in Jano

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost