Skoči na glavno vsebino

Tudi v Vrtcu Pivka smo na prav poseben način obeležili prvi koledarski pomladni dan. To je dan, ki ga mnogi pozdravljajo kot simbol prebujanja in novega začetka. Da bi se prepričali, če to drži, smo se otroci in vzgojiteljice iz skupin Gumbki, Pikapolonice, Mehurčki, Sovice, Žogice, Račke in Kamenčki, odpravili v gozd. Toda nismo prišli daleč, ko nam je pot prestregla gospodična v prelepi zeleni obleki in z zelenimi lasmi. V rokah je nosila košarico belih tulipanov in flavto. Sprva nismo vedeli, kdo je. Potem pa nam je povedala, da je “Pomlad”.

Razložila nam je, da prvi pomladni dan sovpada s spomladanskim enakonočjem, ko se dan in noč približata enaki dolžini, s tem pa narava začne svoj letni cikel prebujanja. Omenila je, da je drevesa že prebudila, saj počasi brstijo, tudi cvetlice so že nežno pokukale iz zemlje, živali pa bolj živahno raziskujejo svoje okolje. 

Preden se je poslovila, nas je prijazno povabila naj raziskujemo naravo in uživamo v njenih lepotah. Po skupinah smo se z veseljem odpravili iskat prve znanilce pomladi, videli smo tudi čebele, čmrlje, mravlje, šuštarje… in preživeli čudovit dopoldne v naravi.

POMLADNI POZDRAV OD OTROK IN VZGOJITELJIC!

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost