Skoči na glavno vsebino

SE LETO POSLAVLJA

Še zadnje trenutke,

nas leto razvaja,

a kmalu, prav kmalu,

pride do kraja.

Je stari koledar,

izgubil liste vse,

mesec po mesec,

iztekli so se.

Zadnji december,

se sloves zgodi,

nas tiho objame

in se poslovi.

Preden odide,

prišepne na uho:

“V ZGODBI S TEBOJ

IMENITNO JE BILO.”

Novemu letu,

seže v dlan,

si v mislih ponovi:

“NISEM BIL ZAMAN.”

Ga sreča prevzame,

močno se zavrti,

vedrino, sočutje,

med ljudi spusti.

(Andreja Bregar)

Mesec december je čaroben mesec. Poln veselja, objemov, topline, svetlikajočih lučk na smrečicah in tistih, ki svetijo v očeh ljudi.

Ta mesec je bil za nas prav poseben tudi iz drugih razlogov. Zapadle so namreč prve snežinke, ki so pobelile travnike, ceste, avtomobile,… Kakšna je padla tudi na naš nos ali pa smo jo spretno ujeli z rokami.

Igralnico smo si polepšali z okrašeno smrečico, ki so jo letos poleg lučk krasili prav posebni okraski. Le tej so pripotovali prav iz vsakega otroškega doma …

Da pa naši hodniki ne bi ostajali prazni, smo tudi tam postavili VELIKANSKO smreko, ki smo jo s skupnimi močmi okrasili. Menimo, da nam je kar dobro uspelo!

Dopoldne nam je popestril tudi oče deklice iz starejše skupine, ki nam je zaigral na harmoniko. Skupaj smo zaplesali in zapeli ob prijetnih zvokih znanih pesmi.

Vzgojiteljici sta nam pripravili tudi predstavo z naslovom Medved išče srečo. Ugotovili smo, da ni sreča samo v materialnih stvareh, temveč tudi v objemu, pomoči drugim, v prijazni besedi in še mnogih malenkostih, ki se nam zdijo včasih kar samoumevne.

Bližali smo se sredini meseca in vsi smo že nestrpno pričakovali obisk Dedka Mraza. A kaj ko ta ne ve, kaj si mi želimo, če mu ne napišemo pisma. Zato smo hitro v roke vzeli barvice in “zapisali” svoje želje.

Pismo smo nastavili na okno in čez nekaj dni se je pri nas ustavil njegov pomočnik Palček, ki je pismo odnesel Dedku Mrazu. Z zvončkom je pozvonil v pozdrav in že je odhitel naprej …

Minili so dnevi in tudi naše voščilnice so bile izdelane in “podpisane”. Razdelili smo jih in tako tudi ostalim otrokom, vzgojiteljem, staršem in ostalim delavcem v Vrtcu Pivka zaželeli vse lepo v prihajajočem letu.

Nekega dopoldne smo se odpravili na hodnik, da se malo razgibamo. A kaj ko smo tam zagledali čisto pravo Babico Zimo. Povedala nam je, da bomo kmalu dobili še kakšno pošiljko snega in z nami zapela nekaj pesmi.

Tok, tok, tok …. Se je kar na enkrat zaslišalo. Odprla so se vrata in skoznje je prišel Dedek Mraz. V eni roki je imel palico s katero si pomaga pri hoji, v drugi pa dve VELIKAAAANSKI VREČI DARIL. Skupaj smo jih odprli, tudi tokrat se veselja ni dalo skriti …

Mesec smo zaključili z druženjem ob igrici Smrečica za medveda, ki so nam jo pripravile vzgojiteljice. Veselo smo jim zaploskali in na koncu tudi skupaj zaplesali.

December je tako še prehitro šel okoli in že se veselimo vsega novega, kar nam prinaša prihajajoče leto.

Vsem skupaj želimo mirne praznike!

Otroci z Natašo, Ksenijo, Niko in Polono

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost