Skoči na glavno vsebino

Do sedaj smo se “Barvice” držale bolj zase in se uvajale na življenje v vrtcu. Zdaj pa je čas, da “gremo v svet” in se priključimo vsem dogodkom, ki nam jih vrtec ponuja.

Takoj 1. decembra smo skupaj z otroki iz skupine Sončki pomagali pri okrasitvi vrtčevske smrečice. Malo smo krasili, malo pa plesali ob “zimzelenih” božičnih pesmih.

Lažje je okraske natikati na roko kot na smrečico.

Lepo smo okrasili vrtčevo smrečico. A kaj ko je tako daleč od naše igralnice. Zato smo okrasili še eno, manjšo smrečico. Okrasili smo jih z okraski iz slanega testa, ki smo jih izdelali v novembru in pravimi barvicami. Saj smo vendar skupina Barvice. 🙂

Miklavž nam je priskrbel harmonikaša Davida Penko, ki je naredil žur na hodniku.

Ampak mi smo se raje držali roba plesišča. Je bilo varneje. 🙂

Najvarneje je v zavetju naše igralnice. V sliko smo ujele nekaj trenutkov:

Pomoč pri dajanju dude.

Zapadlo je čisto malo snega. Dovolj, da vemo, da je mrzel in moker.

Vzgojiteljici Katja in Polona sta pripravili za enoto Vetrnica lutkovno predstavo “Medved išče srečo”.

Na oknu igralnice smo imeli še eno smrečico – samolepilno. Kroge iz penaste gume so otroci poljubno prestavljali po smrečici.

Ker se je zaradi bolezni zelo zmanjšalo število otrok smo se pridružili skupini Sončki. Skupaj smo napisali pismo za dedka Mraza.

Združeni s Sončki smo odšli do Dine, kjer smo se sprehodili “skozi gozd” in v njem iskali živali.

Čez nekaj dni je prišel palček Pismonoša po pismo za dedka Mraza. Dokler so bila vrata terase zaprta so se mu otroci upali približati. Ko pa je vrata odprl je ob njih ostala samo najpogumnejša, ki mu je pismo tudi predala.

Na obisk je prišla babica Zima, ki je med nas vrgla nekaj (volnenih) snežnih kep in nam zapela zimske pesmi ob spremljavi na sintersajzer.

Končno smo dočakali prihod dedka Mraza! Pogovarjali smo se o njem, mu pripravili stol, ampak ko je vstopil v igralnico so se otroci hitro šli skriti vzgojiteljicam v naročje. Ziher je ziher.

Ko je dedek Mraz pokazal, da nam je prinesel darila, se je otrokom začel vračati pogum in smo lahko naredili “gasilsko” z dedkom Mrazom.

Tik pred vrhuncem v decembru smo šli na posebno predstavo. Nekaj vzgojiteljic je v stari telovadnici pripravilo odlično gledališko predstavo “Smrečica za medveda”.

Res je bil razigran tale december.

Pa srečno v letu 2024!

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost