Skoči na glavno vsebino

Jesen pri Mehurčkih je bila zelo pestra. Zaradi lepih sončnih dni, smo še vedno veliko časa preživeli zunaj, na sprehodih in na igralih pred vrtcem. Nekaj deževnih dni pa smo izkoristili tudi za sprehode v dežju in preizkusili naše škornje in pelerine. Veliko smo se igrali, nekajkrat obiskali telovadnico in v njej telovadili, ustvarjali in se imeli fino.

Skupaj z otroci s skupine Žogice smo si ogledali kamišibaj predstavo o Buči debeluči, po tem pa smo druženje nadaljevali na igrišču, kjer smo pojedli kostanj, ki nam ga je spekla kuharica Zdravka, poskusili smo domač jabolčni sok in se skupaj igrali v peskovniku. Imeli smo pravi mali kostanjev žur!

V začetku meseca novembra so nas obiskale kineziologinja in medicinska sestra iz Centra za krepitev zdravja v Postojni in nam pripravili gibalno dopoldne v telovadnici osnovne šole.

Na obisk smo odšli do Knjižnice Bena Župančiča v Krpanovem domu, kjer nas je prijazno sprejela knjižničarka Dartaniela. Na oddelku otroške literature smo listali in prebirali knjige in pri tem zelo uživali, saj je bilo knjig res veliko. Knjižničarka nam je nato prebrala pravljico Mala miška in veliko rdeče jabolko, ki smo si jo sposodili še za v vrtec in jo tudi večkrat prebrali. Ni nam bilo všeč, kako se je do prijateljev v pravljici obnašala miška, zato smo skupaj sestavili svojo priredbo pravljice, v kateri je miška bolj prijazna. Zgodba nam je bila tako všeč, da sta nam Jana in Tanja pripravili lutke, postavili smo preprosto sceno in nastalo je mini gledališče, v katerem smo se pri igranju preizkusili čisto vsi.

Proti koncu meseca novembra pa se je zgodilo tudi to, da smo bili prvič v tem šolskem letu prisotni čisto vsi Mehurčki od prvega do zadnjega. In seveda smo to uspeli fotografirati za spomin. Ali nismo luštni?

Mehurčki s Tanjo in Jano

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost