Skoči na glavno vsebino

»Temen gozdiček«, kot ga otroci najraje poimenujejo, je prostor, kjer se skupine iz našega vrtca najraje igrajo in raziskujejo. Njegova notranjost daje otrokom občutek, da se nahajajo v pravem gozdu, pa čeprav gre le za nekaj gosto raslih smrek.

V »temnem gozdičku« so idealni pogoji za guganje s srebotom, plezanje po drevesih, pripravljanje palic za ogenj, skrivalnice, opazovanje gob, igro s storži, postavljanje hišk iz vej in še bi lahko naštevali. Že dalj časa pa si otroci želijo urediti tudi kotičke npr. s stolčki iz lesa, mizo ipd.

In naključje je hotelo, da smo med dopoldanskim obiskom gozda srečali lastnika tega gozdička g. Jožeta. Pogumno smo mu izrazili naše skrite želje in g. Jože nam je z velikim veseljem dejal, da lahko v »temnem gozdičku« naredimo, kar si otroci želijo. Le za eno pravilo je prosil, da vedno pospravimo za seboj.

Bili smo navdušeni nad podporo g. Jožeta in z velikim veseljem smo mu pomagali pospraviti na prikolico naše nove stolčke iz lesa, ki nam jih je ob tej priložnosti razrezal iz odsluženega debla. Na njih smo kmalu zatem pojedli našo sadno malico. Otroci so bili navdušeni!

Velika HVALA g. Jožetu za uresničitev naših idej, ki bodo prav gotovo pripomogle še k večjemu preživljanju časa v naravi. V otroških glavicah se že prižigajo nove zamisli.

Že vnaprej hvala tudi eni izmed naših mamic, ki se je ponudila, da nam naš kotiček v gozdu spomladi opremi z naravnimi zvočili. Se že veselimo!

OTROCI IZ SKUPINE KAMENČKI S KATARINO IN KATJO

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost