Skoči na glavno vsebino

… se je glasil pozdrav vsem otrokom in staršem, ki so prvič »prestopili prag« našega vrtca. Za večino otrok je bil to prvi veliki korak vstopa v svet. Iz njim dobro znanega in varnega domačega okolja so se znašli v drugem okolju, obkroženimi z novimi, neznanimi ljudmi. Začetki niso bili najlažji, ampak z vsakim novim dnem so otroci odkrivali, da tale vrtec ni tako slaba zadeva. Solze in zadržanost otrok so zamenjali nasmehi, razposajenost in igrivost.

 

Ker slike povedo več kot besede sledi nekaj utrinkov iz igralnice:

  

          

         

  

  

         

Obroki predstavljajo našo »najpomembnejšo dejavnost« 😊  Otroci so z vsakim dnem pokazali več samostojnosti pri hranjenju.

 

Letošnji september nam je bil zelo naklonjen s toplim in sončnim vremenom, zato smo vsak dan nekaj časa preživeli zunaj. V začetku so otroci opazovali Pivko iz vozičkov, malo po malem pa so poprijeli za »bibo« in »pomagali vleči« voziček.

       

»Ko bomo veliki pa se bomo vozili v takšnih velikih traktorjih.« 😊

Na stadionu smo preizkušali koliko zmorejo otroci hoditi ob vozičku in kako se držimo za »bibo«.

   

Zunaj je malo hladneje. Nič hudega, dobro se oblečemo, zavijemo v deke, pa gremoooo.

 

En dan smo bili na stadionu skupaj z »velikimi« otroki iz skupine Kamenčki. Zelo radi so se družili z nami in pomagali mlajšim otrokom premagovati vse ovire.

Pot nas je zanesla tudi proč od asfalta in betona, proti Osojnici. Če nam bo vreme in obutev otrok to dopuščala, bomo pogosto zahajali po tej poti v gozd ali na travnik.

 

Dopoldne se v vrtcu dogaja toliko stvari, da otroci ob vseh aktivnostih brez težav takoj zaspijo.

 

Vrtec je kraj, kjer lahko otrok pridobi veliko novih znanj, izkušenj in spretnosti, kjer se uči  sodelovanja in srečevanja z raznovrstnimi izzivi.

Le kaj vse nam še bo prineslo šolsko leto, ki je pred nami? 😊

 

“Med igračami in prijatelji v vrtcu najdemo temelje,

na katerih gradimo svoje življenje.”

 

 

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost