Skoči na glavno vsebino

Ples ima veliko pozitivnih lastnosti, kot gibalna aktivnost, ustvarjalnost, socializacija, sprostitev, uglasitev lastnega telesa, čustvenost in še bi lahko naštevali. Otrok se preko plesa izraža, zabava in lažje komunicira kot z besedo. Pogosteje bi bilo treba spodbujati tudi ustvarjalni gib, saj  v vrtcu prevečkrat izvajamo rajalno gibalne igre, kjer je že določeno, kako naj se otroci gibajo. Zato smo z velikim veseljem ponovno gostili Lianino mamico, ki nam je tokrat plesno izražanje prikazala na malce drugačen način.

Ples je umetnost, kjer otroci doživljajo različne vsebine skozi gibanje. S pomočjo plesa se otroci izražajo, razvijajo domišljijo in ustvarjajo. Je kot govorica telesa, skozi katero otroci pokažejo, kaj doživljajo in kako se počutijo. Plesno izražanje ima pomembno vlogo tudi pri medsebojnih odnosih in sodelovanju v skupini.

Tokrat so se otroci preko plesno-gibalnega ustvarjanja učili medsebojne strpnosti, sodelovanja z drugimi, premagovali so začetno sramežljivost in nesproščenost, pridobivali na samozavesti in vidno uživali.

HVALA LIANINI MAMI ZA OBISK IN PRIJETNO DRUŽENJE OB PLESU!

Otroci iz skupine Kamenčki s Katarino in Katjo

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost