Skoči na glavno vsebino

Društvo Tačke pomagačke terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja v okoli 130 različnih ustanovah po vsej Sloveniji. V bolnišnicah, zavodih, domovih za starejše, šolah in vrtcih ugotavljajo, da lahko psi odločilno pripomorejo k napredku posameznikov. Da prisotnost psa dene dobro bolnim in zdravim, mladim in starejšim, pa potrjujejo tudi znanstvene raziskave.

Kužki razveseljujejo in opogumljajo, uspešno premostijo zadrege in pripomorejo k sproščenemu vzdušju. V ustanovah, kjer življenje pogosto teče monotono, kjer je vsak dan enak drugemu, prinašajo življenje in igrivost. Ljudje, ki so depresivni, apatični in vdani v usodo, se nasmehnejo, ko se kuža odzove na njihov »pridi« ali »sedi«. To jim daje samozavest in, kar je najpomembneje, spremeni njihovo psihično stanje. »Če je človek depresiven, mu lahko damo pomirjevalo, tesnobe takrat res ni več, vendar se razpoloženje ne spremeni na bolje. Kuža pa doseže prav to in zato pravimo, da zdravi in pomaga že zgolj s svojo prisotnostjo,« je povedala Slavica Mrkun.

(povzeto s spletne strani o “Tačkah pomagačkah”)

In tako smo bili v skupini “Sončki” počaščeni z obiskom Martine in njene prijetno navihane psičke Lolly.

Lollly je terapevtska psička in je pravi balzam za otroke.

Z lastnico sta se nama predstavili z raznovrstnimi triki, ob katerih smo se vsi skupaj nasmejali. Ubogljivo in z velikim veseljem je tekala za žogico, katero so metali otroci. Sicer njena pot ni bila dolga, saj drobne roke malih škratkov ne zmorejo vreči daleč, pa vseeno… Važno je bilo, da smo videle pri otrocih iskrice v očeh in zaslišale glasen smeh. Na terasi jo je vsak otrok popeljal na kratek sprehod. Martina ji je obula tudi čeveljce. Tisti, ki je želel, jo je nahranil s priboljškom ter jo pobožal. Otroci do psičke niso imeli velikih zadržkov. Če smo opazile pri otrocih zadržek, smo mu pomagale to prebroditi.

Ker pa smo radi na svežem zraku, smo se odpravili skupaj na sprehod. Martino in Lolly smo pospremili do njune hiše ter se poslovili v upanju, da se kmalu vidimo.

Se že veselimo njunega naslednjega obiska!!!

Pozdravček od Lolly, Martine, Nataše in Ksenije

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost