Skoči na glavno vsebino

Kamenčki smo, kot že ime skupine pove, veliko v naravi. Tam se gradijo odnosi in prepletajo različne igre. Zadnje čase se naši otroci najraje igrajo igro “konjički”. Tudi v igralnici je prešla v ospredje igra s traktorji in drugimi kmetijskimi pripomočki, zato sva želeli otrokom omogočiti nekaj več – izkušnjo s pravimi konji.

Obiskali smo Srečno kmetijo v Trnju. Sprejela sta nas prijazna in gostoljubna lastnika Polona in Uroš, ki sta nam najprej predstavila ponija Marka. Za njim pa še kobilo Pepo, žrebičke in kobile na pašniku, koze ter ovce.

Ves čas našega obiska so bile živali umirjene in zadovoljne, kar le potrjuje, da lastnika z veliko ljubeznijo skrbita za svoje živali, gojita do njih zaupanje in spoštovanje.

Med obiskom smo izvedeli marsikaj zanimivega o konjih, njihovi negi, lahko smo jih božali, česali grivo, krtačili in jahali.

Na Srečni kmetiji smo se počutili srečni. To je čustveno stanje, za katerega so značilni občutki veselja, zadovoljstva, metuljčkov v trebuhu in izpopolnjenosti. Mi smo vse to doživeli in to po zaslugi Polone, Uroša in njunih konj.

Danes živimo v času, ko nas vse preveč osrečujejo materialne dobrine, pozabljamo pa, da nas lahko osreči že preprost stik z naravo, konjem… – dajte tem stikom priložnost in ne bo vam žal.

Otroci iz skupine Kamenčki s Katarino in Katjo

(Skupno 281 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost