Skoči na glavno vsebino

Teden otroka je v letošnjem letu potekal v tednu od 2. do 8. oktobra. Tema letošnjega je nosila naslov Zakaji in zatoji radovednosti in je bila namenjena spodbujanju raziskovanja različnih stvari. Saj najbrž vsi poznamo otroško najpogostejše vprašanje “Zakaj…?”, ki mu običajno sledi odgovor “Zato…”. In katerim zakajem in zatojem smo pozornost namenili v našem vrtcu?

Skupina Želvice so v tem tednu spoznavali buče. Z njimi so se igrali, spoznavali pa so tudi njihovo strukturo in vsebino. Lepe dneve pa so izkoristili tudi za igro in raziskovanje v gozdu.

V skupini Žogice so v tednu otroka raziskovali gozd in iskali domovanje Muce Copatarice. Vzgojiteljici pa sta jim zaigrali lutkovno igrico po zgodbi Anje Štefan, Jabolko.

Otroci skupine Mehurčki so v tednu otroka raziskovali in se spraševali zakaj drevesa jeseni spremenijo barvo listov in nato tudi odvržejo. Odkrili so, da drevesa tako varčujejo z energijo, ki in tako lažje preživijo mraz in zimo. Skupaj s Sofijino babico pa so se po tednu raziskovanja odpravili na jesenski pohod, kjer so iskali in nabirali odpadle liste, privoščili pa so si tudi sadno malico in igro na travniku.

Otroci skupine Sovice so v tednu otroka iskali odgovore na zelo različna vprašanja, ki so jih zapisali na plakate. Med drugim so se spraševali kako nastane luč, kaj je kavč, zanimalo jih je kako se naredi mavrica, kako naredimo ladjo, kdo je mama, kako zidamo hišo in druga vprašanja.

V skupini Gumbki so si v tem tednu pripravili Kostanjev piknik in jesenski ples, Iskali in našli pa so tudi odgovore na nekaj zanimivih vprašanj: Zakaj je sedaj jesen? Zakaj se mora narava spočit? Kaj se bo zgodilo ko odpade listje in zakaj odpada? kako nastanejo novi listi in kaj dobijo da zrastejo?

Za zaključek tedna otroka pa so si najstarejši otroci v družbi šolarjev ogledali baletno predstavo Mala princesa, ki jo je pripravilo Baletno društvo Postojna.

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost