Skoči na glavno vsebino

Teden mobilnosti je potekal v času od 16. do 22. septembra, glavna tema pa so bile varčne poti. V ta namen je bila tudi letos v petek zaprta cesta od Vrtca Mavrica, mimo osnovne šole do Krpanovega doma.

Skupine so tekom celega tedna izvedle različne dejavnosti na temo mobilnosti. Otroci s skupin Račke in Želvice so so organizirali dan vožnje s poganjalci in tricikli na parkirišču pri enoti Vetrnica.

V petek pa smo se tako otroci kot vzgojiteljice založili s kredami, se sprehodili do zaprtega dela ceste ter asfalt porisali s svojimi motivi. Skupini Gumbki in Kamenčki so se družili na zaprtem parkirišču za dvorano Skala. Skupaj so se igrali igro “semafor”, eden izmed otrok pa je ta dan v vrtec prišel s kolesom, ki ga je z veseljem posodil tudi drugim otrokom. Skupaj so na pločniku pri dvorani pojedli tudi sadno malico.

Otroci skupin Pikapolonice in Sovice skupaj z vzgojiteljicami so se najprej odpravili na sprehod po Pivki, potem pa so se pridružili še otrokom skupin Žogice in Mehurčki, ki so s kredami risali za Krpanovim domom.

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost