Skoči na glavno vsebino

Društvo Tačke pomagačke terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja v okoli 130 različnih ustanovah po vsej Sloveniji. V bolnišnicah, zavodih, domovih za starejše, šolah in vrtcih ugotavljajo, da lahko psi odločilno pripomorejo k napredku posameznikov. Da prisotnost psa dene dobro bolnim in zdravim, mladim in starejšim, pa potrjujejo tudi znanstvene raziskave.

Kužki razveseljujejo in opogumljajo, uspešno premostijo zadrege in pripomorejo k sproščenemu vzdušju. V ustanovah, kjer življenje pogosto teče monotono, kjer je vsak dan enak drugemu, prinašajo življenje in igrivost. Ljudje, ki so depresivni, apatični in vdani v usodo, se nasmehnejo, ko se kuža odzove na njihov »pridi« ali »sedi«. To jim daje samozavest in, kar je najpomembneje, spremeni njihovo psihično stanje. »Če je človek depresiven, mu lahko damo pomirjevalo, tesnobe takrat res ni več, vendar se razpoloženje ne spremeni na bolje. Kuža pa doseže prav to in zato pravimo, da zdravi in pomaga že zgolj s svojo prisotnostjo,« je povedala Slavica Mrkun.

(povzeto s spletne strani o “Tačkah pomagačkah”)

In tako smo bili v skupini “Medvedki” počaščeni z obiskom Martine in njene prijetno navihane psičke Loli.

Loli je terapevtska psička in je pravi balzam za otroke.

Z lastnico sta se nama predstavili z raznovrstnimi triki, ob katerih smo se vsi skupaj nasmejali. Loli smo hranili, jo česali, se učili, kako se pobira njene kakce (ki seveda niso bili pravi)…. V njeni družbi smo sestavljali sestavljanke , igrali igro “Spomin”. Iskala je žogico, katero so skrili otroci. Martina ji je obula čeveljce, v katerih je lažje tekala po igralnici.

Ob koncu druženja sta Martina in Loli prišli do vsakega vsakega otroka. Tisti, ki je želel, jo je nahranil s priboljškom ter jo pobožal.

In že sta se poslovili z obljubo, da nas še kdaj obiščeta.

Mi ju komaj čakamo!!!

Nekaj utrinkov…

“Pes ima v življenju en sam cilj: da podari svoje srce (J. R. Ackerley).”

“Medvedki” z Natašo in Ksenijo

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost