Skoči na glavno vsebino

MEDENI TEDEN PRI ZVEZDICAH

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru obeležujemo: Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalen slovenski zajtrk. Na ta dan vsi otroci v vseh slovenskih vrtcih in šolah uživajo domača živila iz lokalnih kmetij: kruh, maslo, mleko, jabolka.

Priprave in pogovori na medeni zajtrk v skupini Zvezdice so potekale preko celega tedna. Veliko smo govorili o zdravi, doma pridelani hrani, ki ima boljši okus, bolj diši, ni pripeljana od daleč,…

Hodili smo na sprehode in opazovali čebelnjake v jesenskem času. Opazovali in primerjali smo jih med seboj, ugotavljali kateri je bolj barvit, našteli smo jih kar šest v okolici vrtca. Enega smo si bližje pogledali, “vendar ne preblizu”. Čebele je iz počitka predramilo sonce. Kar nekaj jih je pokukalo na plano. Med sprehodom smo veliko besed namenili čebelam in vse je bilo povezano z njimi. Narisali smo jih in ustvarjali ter spoznali novo tehniko, nastale so prave umetnine.

Utrjevali smo deklamacijo o jabolku rdečem, prebrali smo zgodbico o jabolku, miški in ježku, prepevali pesmico o ježku in medvedku, brali in odigrali njim zelo smešno zgodbico o Pikici in Panču.

Po Tradicionalnem medenem zajtrku smo svoje znanje še utrjevali, na delovne liste narisali let čebele.

Z izdelanimi lutkami sva zaigrali lutkovno igrico Zakaj je lisica zbolela?

Otroci so spoznavali, da jim uživanje različne zdrave hrane, telesne vadbe in počitek pomagajo ohranjati zdravje.

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost