Skoči na glavno vsebino

Izhodišče za tematiko o gradovih je bila slikanica Medo Jaka na gradu, ki jo je večkrat dnevno prebirala ena izmed deklic. Znova in znova jo je želela poslušati in vedela je večino povedi že na pamet. Tako se je začelo naše čudovito popotovanje v srednji vek. Čas gradov, princes, vitezov, kraljev, kraljic, dvornih norčkov, zmajev …

Čas, ko smo začeli s to temo, je ravno sovpadal z ponovno vrnitvijo otrok v vrtec konec meseca januarja. Že na samem začetku, ko smo pričeli s postavljanjem velikega gradu iz kartona, so otroci izražali veliko zanimanje in navdušenje. Ta tematika jih je popolnoma prevzela in iz njih so dobesedno »vrele« nove ideje.

Za začetek smo si postavili velik grad iz kartona in knjižni kotiček opremili s knjigami o vitezih, gradovih, zmajih, princesah, srednjeveških napravah … Otroci so večkrat sami ali s prijatelji listali po knjigah, izražali željo po najinem branju, se poglabljali v ilustracije. Knjige so jih res zelo pritegnile tako, da smo dvakrat v celoti zamenjali knjižni kotiček oz. ga osvežili z novimi knjigami na to temo.

Po postavitvi gradu, sva otroke presenetili s škatlo, v kateri so se skrivala oblačila za kralja, kraljico in princese. Oblačil na začetku ni bilo dovolj za vse. Toda kmalu je vsakdo kaj našel doma in igra vlog je zacvetela v vsej svoji lepoti.

Se nadaljuje …

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost