Skoči na glavno vsebino

Na lep septembrski dan nas je obiskal Dorotejin ata David. Prišel nam je pokazat in predstavit dva instrumenta in sicer kitaro in harmoniko. Vsak izmed nas je lahko na njiju zaigral nekaj tonov. Nato pa smo skupaj zapeli in zarajali na nekaj pesmic.

Ata David, hvala  za obisk!

V septembru smo se tudi preizkusili v rolanju. Eva, Jana in Polona so nam pripravile veliko dejavnosti. Prvi dan smo se razdelili v skupine in se naučili pravilno zaustavljati z zavoro. Drugi dan smo se igrali veliko iger, da smo ponovili že naučeno. Pri tem smo zelo uživali in se zabavali. Tretji dan pa smo se še preizkusili v premagovanju poligona. Na koncu pa smo vsi dobili medaljo za pogum in vztrajnost.

Odšli smo tudi na kmetijo, kjer smo se naučili kako se pobira krompir. Spekli smo si hrenovke in se peljali v prikolici s traktorjem.

Ker je bilo veliko dni z lepim vremenom smo se odpravili na več pohodov. Imeli smo tudi lov na jesenski zaklad in si iz hrušk in jabolk naredili kompot.

Ker zelo radi ugotavljamo kdo je višji, zato sta nam Eva in Jana dejavnost, pri kateri smo merili kaj je višje in kaj je nižje. Pomagali smo si s kockami, sladolednimi palčkami in našimi rokami. Na koncu smo se ob merskem traku označili našo višino.

Preden pa so nas spet zaradi virusa poslali na »dopust«, smo prebirali pravljico o Buči Debeluči. Bučo smo tudi prerezali in spoznali njeno notranjost. Ugotovili smo, da je mrzla, sluzasta in polna semen. Odločili smo se, da jih spomladi posadimo na naš vrt.  

Čeprav se že nekaj časa nismo videli in igrali skupaj, pa verjamemo da bomo ponovnega srečanja vsi skupaj zelo veseli.

Do takrat pa vam Eva in Jana pošiljava lepe pozdrave!

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost