Skoči na glavno vsebino

»Sončki« smo za zaključek dvoletnega ustvarjanja z glino v okviru projekta SKUM (razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetniško vzgojo) z umetnico Uršo Toman pripravili razstavo glinenih izdelkov . Že nekaj časa je tlela želja vzgojiteljic in kiparke, da bi skulpture umestili v naravno okolje. Okolje, ki je blizu otrokom in obiskovalcem. Želele smo, da bi čim večje število ljudi videlo, kaj zmorejo ustvariti drobne otroške ročice.

Odločili smo se za otroško igrišče.

Kljub muhastemu vremenu, ki nas je spremljalo v mesecu juniju, nas je v sredo, 17. 6. 2020 v dopoldanskem času božalo sonce. Ker zaradi obdobja po koronavirusu v zadnjem času obiskuje otroški kolektiv manj otrok, smo se odločili, da na pomoč povabimo tudi ostale prijatelje iz skupine, ki so bili doma. Nekateri starši so se lahko odzvali vabilu in pripeljali otroke.

Urša je otrokom podala navodila kaj bomo počeli. Delo je kaj kmalu steklo. Mali umetniki so spoznali, kako »pomagamo« vulkanom, da se na travnati površini ne prevrnejo. Znova je bilo čutiti energijo med otroki in umetnico. Medsebojno pomoč in sodelovanje. Prilagajanje. Dogovarjanje. Komunikacijo….

Ko so bile raznorazne skulpture postavljene tako, kot so si zamislili otroci, so dobili idejo, da bi lahko za lavo, ki bruha iz vulkana, uporabili travo. Urša je bila nad otroškimi idejami navdušena.

Po končanem delu so otroci komaj čakali, da se bodo poigrali, saj se niso videli že dolgo časa. Ko so jih prišli iskat starši, so si ogledali razstavo in bili nad njo navdušeni. Ravno tako smo povabili otroke drugih skupin na ogled.

Vsake lepe stvari je enkrat konec.

Današnjega druženja otrok.

Druženja otrok s priznano umetnico Uršo Toman.

Bogatejši za prelepo izkušnjo.

 

Vsi skupaj smo se veliko naučili. Poleg vseh zadanih ciljev projekta tudi srčnosti. Sodelovanja. Medsebojne pomoči.  Pogovorov. Vrlin, ki so otrokom bogata popotnica v življenju.

 

» SONČKI, SREČNO !!! «

Nataša in Ksenija

 

 

 

 

 

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost