Skoči na glavno vsebino

V mesecu marcu so otroci iz skupine Žogice skupaj s skupino Pikapolonice obiskali kmetijo Slavec v Knežaku. Oba obiska sta bila otrokom zelo zanimiva. Otroci so tako celo dopoldne preživeli na svežem zraku v družbi domačih živali in kmeta Gregorja. Za nekatere pa je bil to prav poseben dan, saj so se prvič peljali z avtobusom.

Otroci so spoznali Gregorjeve kokoši, ki domujejo v prav posebnem kokošnjaku na kolesih. Potipali in povohali so čisto sveža jajca in kokoši tudi pobožali.

Na travniku so se lovili in igrali skupaj s kozami, ovcami in osli, ki so bili vsi zelo prijazni in so se pustili tudi pobožati. Ogledali so si tudi krave, pri katerih je bilo potrebno kar paziti, saj si lahko hitro stopil v kakšen kakec.

Ogledali so si čebelnjak, kjer so poizkusili domači med.

Kmet Gregor jim je tudi razkazal svojo kmetijo, na kateri so tudi otroška igrala, ki so se jih otroci zelo razveselili. Med igro pa smo se vsi razveselili kozarca domačega soka, mleka in tudi kepice domačega čokoladnega sladoleda.

Otrokom in vzgojiteljicam, sta se obiska vtisnila v zelo lep spomin. Kdo bi vedel, mogoče pa kdaj kmeta Gregorja ponovno obiščemo!

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost