Skoči na glavno vsebino

Že v začetku šolskega leta smo se strokovne delavke starejših otrok v vrtcu odločile, da jim omogočimo možnost vožnje z vlakom. Pojavila se je priložnost, da obiščemo otroke v vrtcu Prestranek.

Napočil je težko pričakovani petek, ko smo se po zajtrku odpravili proti železniški postaji. Vožnja ni trajala dolgo, a je bila nadvse zabavna. Odpravili smo se proti vrtcu. Na poti nas je počakala vodja vrtca, ki nas je prijazno pospremila do cilja. Na otroškem igrišču je bil že živ žav; otroci so se igrali v peskovniku in na igralih, Kaj kmalu smo se jim pridružili tudi mi. Strokovne delavke smo se spoznale med sabo. Ogledale smo si tudi prostore vrtca. Čas je ob druženju hitro minil.. Na koncu so nas pogostili s slastnimi keksi, sočnimi jagodami in sokom. Po fotografiranju za v spomin vseh udeleženih smo se odpravili k starim staršem deklice Lore. Tam smo si ogledali konjička Pikota. Kako lepo je opazovati odnose med različnimi generacijami.. Tiho povezanost…Seveda smo bili tudi tam lepo postreženi. Kmalu je prišel čas za odhod proti železniški postaji. Že po poti proti vrtcu so bili otroci utrujeni. Po kosilu so hitro zaspali. Le kdo ve, kaj lepega se jim je sanjalo….

Vsem, ki so nam omogočili lepo doživeto dopoldne, se zahvaljujemo. S prijatelji iz Prestranka pa smo se dogovorili, da nam v mesecu maju ali juniju vrnejo obisk. Da tudi oni spoznajo še kak drugi kraj in vrtec.

Otroci Z Emo, Ano, Natašo in Ksenijo

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost