Skoči na glavno vsebino

Spreminjanje dneva in noči ter s tem povezano segrevanje in ohlajevanje ozračja se v naših krajih ponovi. Spremembe, ki nastanejo v naravi opisujemo kot štiri letne čase.

Prvi dan pomladi in mednarodni dan gozdov smo v našem vrtcu obeležili na poseben način. Skupine drugega starostnega obdobja so se zbrale na travniku blizu gozda, kjer jih je obiskala tetka Pomlad. Oblečena v zelena oblačila in z mavričnimi lasmi je v naše kraje privabila toplo sonce, iz zemlje pa priklicala prve cvetlice in živali.

Za otroke je pripravila tudi zanimivo nalogo – iskanje znanilcev pomladi. Navdušeno smo se lotili dela in jih razigrano iskali v bližnji okolici. Preden pa smo se poslovili od tetke Pomladi, ki je hitela obiskat še najmlajše otroke v vrtcu, smo skupaj zapeli še nekaj vsem znanih pomladnih pesmi.

Ob koncu nam je tetka Pomlad zaupala, da je zelo ponosna na nas, ker smo se zbrali v tako velikem številu in preživeli čas v naravi, ki je za otroke najboljša učiteljica, naravno okolje oz. gozd pa optimalen prostor za igro in učenje, raziskovanje in bivanje v njem.

Gozdni pozdrav o otrok iz skupin Kamenčki, Sovice, Medvedki, Pikapolonice, Gumbki, Zvezdice in Žogice z vzgojiteljicami.

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost