Skoči na glavno vsebino

…vse, kar je v ognju….

…je “himna” gasilcev, stara že 20 let, katero poje tako staro kot mlado.

Otroci drugega starostnega obdobja iz vrtca Pivka smo v mesecu požarne varnosti bolj podrobno spoznali poklic gasilca. Kar nekaj članov društva- predvsem očetov- si je v torek, 18.oktobra, vzelo prost dan, ki so ga z veseljem preživeli z nami.

Radovedni otroci so občutili, kako težko uniformo je potrebno obleči in nositi ob raznovrstnih dogodkih.

Od blizu so spoznali tovornjak in njegovo opremo. Gasilci so otroke veliko spraševali in se z njimi pogovarjali. Najbolj zanimivo je bilo, ko je vsak otrok s pomočjo gasilca s “špricanjem” vode ciljal v plastenko in jo s curkom podrl. Pomembni in ponosni so bili na svoj uspeh.

Poučen za vse, tudi vzgojiteljice, je bil praktičen prikaz gašenja. Še posebej zato, ker so nam demonstrirali gašenje gorečega olja na štedilniku.

Druženje je prehitro minilo.

Kot vsaka lepa stvar.

A poklic gasilca ni ne lep in ne enostaven.

Njihovi telefoni nenehno zvonijo. Ker jih potrebujemo pri vseh naravnih, prometnih…nesrečah. Velikokrat so prvi na kraju neprijetnih dogodkov.

Ker so ljudje z velikim srcem. Ni jim težko sredi noči zapustiti tople postelje, da pogasijo ogenj, prihitijo na kraj nesreč… Nam v pomoč. Ko se intervencije uspešno končajo, postane poklic lep.

Druženje z otroki jim je narisal nasmeh na obraz, sproščenost in razigranost. Takrat so pozabili na vse težke trenutke, katere so preživeli v svojem poslanstvu. Največkrat prostovoljnem.

Velikokrat se ne zavedamo njihove “veličine”. Kako in koliko smo odvisni od njih.

Zato- spoštujmo in cenimo njihovo delo in in pomoč.

So ljudje, katere doma čakajo družine. In so zanje v strahu.

VSEM GASILCEM SE ZAHVALJUJEMO ZA PRIJETNO IN POUĆNO PREŽIVETO DOPOLDNE V NJIHOVI DRUŽBI.

VSI IZ VRTCA PIVKA

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost