Skoči na glavno vsebino

Pomembno je, da otroke že v vrtcih ozaveščamo, da bolezen rak ni samo bolezen odraslih, da so med vrstniki sprejeti, da to ni tabu tema. Kajti otroci imajo po navadi premalo informacij o tej bolezni in se gologlavih otrok izogibajo ali celo bojijo. Že odrasli nočejo poslušati takšnih zgodb, saj rak v otroštvu ne bi smel obstajati. A žal ni tako. Zato je toliko bolj pomembno ozaveščanje o takih boleznih in širjenje številnih pozitivnih zgodb s srečnim koncem.

Članek v časopisu o junaku Žigi Skoku iz Bača, je bil povod  za pogovor o otroškem raku. O tem se nismo pogovarjali prvič. Z letošnjim šolskim letos smo v našo skupino Kamenčki sprejeli dečka Luka, ki je prav tako junak, ki je premagal otroškega raka. O bolezni rak se vedno odprto pogovarjamo. Veseli smo, da je Luka zdrav in lahko obiskuje vrtec, se druži z vrstniki, raziskuje, se igra, uživa v gozdu, na travniku, stadionu, da preprosto lahko počne vse kar počnejo otroci njegove starosti.

Ker ga zaradi poslabšanja epidemije Covid-19, nekaj časa ni bilo v vrtcu, smo ga vsi že zelo pogrešali. Prav posebej smo se nanj spomnili 15. februarja, ko obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Na velik plakat smo narisali sonce in prilepili njegovo fotografijo, ker je on naš sonček. Sončni žarki okrog njega predstavljajo njegove prijatelje iz skupine Kamenčki. Nameravali smo ga obiskati na njegovem domu, a nas je prehitel in se že vrnil v vrtec. Zelo smo veseli, da je ponovno med nami.

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost