Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem letu smo se pridružili projektu Mala pozornost za veliko veselje, ki poteka že šesto leto pod vodstvom Ane Petrič in je bil izbran za Naj prostovoljski projekt leta 2020. Najprej je bil sam namen projekta zbrati 21.000 voščilnic, s katerimi bi obdarili starostnike v domovih starejših občanov, z leti pa je projekt postal veliko več, kot samo zbiranje voščil. Lansko leto so prejeli kar 70.000 voščil, tako da so jih dobili tudi vsi starejši, ki še bivajo v domačem okolju.

Ročno napisana iz zdelana voščilnica, je v današnjih časih nekaj res posebnega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prijel. Ravno zato smo se tudi v našem vrtcu odločili, da bomo poskušali narisati čim več nasmehov na obraze starejših in jim poskusili prižgati iskrice v njihovih očeh.

Pridno smo izdelovali voščilnice, vzgojiteljice pa smo vanje ročno zapisovale voščila. Tako nam je letos uspelo izdelati še več voščil kot lansko leto, na ker smo zelo ponosni.

Pa ne pozabite, drobna dejanja pozornosti so tista, ki lepšajo naš vsakdan.

Otroci z vzgojiteljicami

(Skupno 302 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost