Skoči na glavno vsebino

(od 16.9. do 22.9. 2021 )

Tokratni slogan: Živi zdravo. Potuj trajnostno.

Izpostavlja se predvsem koristi aktivne mobilnosti za naše zdravje in dobro počutje. Pri izvedbi dejavnosti so se vključili vsi oddelki iz našega vrtca. 

Otroci so bili gibalno aktivni cel teden, izvajali različne gibalne aktivnosti. Najmlajši otroci so se sprehajali po bližnji  okolici, se vozili s poganjalci, igrali z žogami in baloni, preštevali avtomobile, spoznavali različne vrste vozil, risali in barvali.

Otroci drugega starostnega obdobja pa so izvajali daljše sprehode in  pohode v naravo, vozili s kolesi, tricikli pa tudi poganjalci. Ni manjkalo pogovorov na temo o  prometu in vozilih, ter izdelovanje plakatov, avtomobilov iz odpadnega materiala, škatel in igre z avtomobilčki po preprogi, ter cesti, ki so jo izdelali sami. Po dežju so iskali luže, tekali po tekaških stezah na stadionu, se igrali na igralih in igrišču, gibalnih igric ni manjkalo. Zaključili smo na cesti, ko so zaprli prometno ulico za motorni promet od vrtca do šole. Risali in pisali smo s kredami po cesti, skakali gumitvist, metali obroče, izkazovali spretnosti na hoduljah.

Spomnili smo se državnega praznika, 23.9. 2021, Dan slovenskega športa in se udeležili množičnega teka ter pretekli več kot 200 metrov, kot je predvideno.

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost