Skoči na glavno vsebino

Tudi otroci iz skupine Kamenčki so v sredo, 19. maja pozdravili prihod olimpijske bakle v Pivko.

Že v ponedeljek pred tem pomembnim dogodkom, smo si dopoldne vzeli čas in se pogovorili o tej temi. Spoznali smo olimpijsko zastavo, si ogledali posnetek dvigovanja zastave ob otvoritvi olimpijskih iger, izvedeli kje so se začele prve OI in zakaj, si ogledali predstavitev različnih disciplin v katerih tekmujejo športniki iz vsega sveta… Otroke so zelo pritegnile medalje, ki smo jih kasneje tudi sami izdelali. Ustvarili pa smo tudi pravi venec iz oljčnih vejic, ki so ga v stari Grčiji dali na glavo zmagovalcu.

Ker je tematika OI otroke zelo pritegnila, smo v torek izkoristili lepo vreme za mini olimpijado na stadionu. Otroci so neizmerno uživali v tekmovanju in ponosno prevzeli zaslužene medalje.

Da bi prihod olimpijske bakle svečano pospremili, smo izdelali tudi olimpijske zastave z znamenitimi petimi barvnimi krogi. Kljub slabemu vremenu, smo z navdušenjem pričakali olimpijsko baklo na zunanjem igrišču enote Mavrica. Pozdravili smo jo z vzklikanjem in mahanjem z zastavicami. Pozabili pa nismo niti preveriti ali sploh gori, ker dežuje.

Otroci iz skupine Kamenčki s Katarino in Katjo

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost