Skoči na glavno vsebino

V eni izmed knjig so otroci ob branju zgodbe pred počitkom slišali, da je bil v tej zgodbi grad poimenovan. Tako so prišli do ideje, da bi tudi naš grad poimenovali. Podajali so različne predloge in se na koncu odločili, da ga poimenujemo »KAMENČKOV GRAD«, ker se naša skupina imenuje Kamenčki. Na vhodna vrata gradu smo tudi prilepili kamenčke, ki so ponazarjali ime gradu.

Poleg imena so otroci želeli čez nekaj dni izdelati še zastave. Kajti v knjigah so videli, da imajo na stolpih gradov izobešene zastave. Za podlago smo izbrali blago. Namreč dejali so, da zastave plapolajo. Menili so, da papir ne bo dovolj dobro plapolal.

Že pred pričetkom izdelave so poiskali ustrezno knjigo, ki so jo prinesli na mizo in s z njo pomagali. Na blago so si najprej začrtali obliko (daljši trikotnik). Kasneje so na blago pričeli risati s flumastri, da se ne bi barva izbrisala. Vsak je dodal svoj delček v oblikovanju največje zastave. Ker pa je bila želja po ustvarjanju zelo močna, so izdelali še več manjših zastavic. Vse smo izobesili na naš grad.

Se nadaljuje …

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost