Skoči na glavno vsebino

Kot pravi grajski pisarji, smo se tudi mi preizkusili v pisanju z gosjimi peresi. Tudi ta pobuda je prišla od otrok. V eni izmed slikanic je princesa pisala s gosjim peresom in otroke je zelo zanimalo, kako je to izgledalo. Namreč danes uporabljamo barvice, svinčnike, flumastre in druga pisala.

Pridobili sva prava gosja peresa in otroci so se preizkusili. Kar nekaj dni smo to počeli, saj je bilo zanimanje otrok zelo veliko. Dejavnost sva izvajali individualno.

Za vsakega otroka sva si vzeli čas in se mu posvetili v času pisanja z gosjim peresom. Ob tem so poleg fotografij otrok nastali tudi čudoviti komentarji o ustvarjanju z gosjimi peresi.

Ko so vsi zaključili z ustvarjanjem, smo skupaj pripravili razstavo izdelkov. Vsak otrok je sam na steni izbral prostor, kje je želel, da je prilepljen njegov izdelek. Včasih se tudi nam zgodi, da nam zmanjka stene v njihovi višini za razstavljene izdelke. Pomagamo si tako, da jim ponudimo stol ali jih dvignemo na želeno višino, kjer potem sami prilepijo. Zgodi se tudi, da si sami izberejo zelo visoko mesto, kjer bi želeli imeti prilepljen svoj izdelek in ga ne dosežejo. Otrok potem prilepi še svoj znak oz. v našem konkretnem primeru svojo fotografijo in komentar.

Tako pripravljena razstava je zares njihova. Če so otroci aktivno udeleženi pri pripravi razstave, so na svoj izdelek zelo ponosni, zdi se jim imenitno, da ga bodo tudi drugi videli (starši, stari starši, vrstniki, obiskovalci). Skratka to jim je v veselje.

Se nadaljuje …

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost