Skoči na glavno vsebino

PONEDELJEK, 25.1.2021

V skupini Kamenčki je 5 otrok. V jutranjem krogu pred našim tedenskim koledarjem se pogovarjamo kaj bomo počeli v vrtcu. Pogovor je nanesel tudi na torek, ko se v vrtec pričnejo vračati tudi ostali otroci. Otroci izražajo vidno veselje ob tem dogodku. Da bi si lažje predstavljali, koliko otrok se vrne prilepimo zanke otrok, ki se vrnejo na zelen list in znake tistih, ki bodo še ostali doma na rdeč list.

Otroci sami izbirajo znake in najprej izberejo tiste, ki jih najbolj pogrešajo. Pri nekaterih znakih potrebujejo dolg razmislek, da se spomnijo komu pripada. Na koncu opazijo, da je razlika med znaki na zelenem in rdečem listu velika. Na zelenem jih preštejemo 16, na rdečem pa samo 5.

TOREK, 26.1.2021

Poseben dan. Napolnjen s tihim pričakovanjem in vznemirjenjem. Otroci prihajajo v vrtec nasmejani, objemajo prijatelje, raziskujejo nove kotičke v igralnici, igrajo se z igračami, ki nam jih je prinesel dedek Mraz, le malokdo potrebuje malce več crkljanja in tolažbe.

Otroci tako uživajo v druženju, da odklonijo celo sprehod. S prosto igro in pripovedovanjem, kaj vse so doživeli v času, ko so bili doma, nam čas do kosila še prehitro mine.

Tudi za nas strokovne delavke je bil to nepozaben dan ponovnega snidenja z otroki v vrtcu. Težko opišem z besedami RADOST V SRCU ob vrnitvi otrok. Celo kuharji in čistilke so nas z nasmeški na obrazih opazovali skozi okno igralnice. Saj jih je pritegnil glaseh smeh, otroško klepetanje in vrvež, ki smo ga vsi že zelo pogrešali.

Otroci iz skupine Kamenčki s Katarino in Katjo

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost