Skoči na glavno vsebino

Botra Jesen nas je tudi letos obdarila z mnogimi okusnimi sadeži, zato smo se odločili, da iz domačih, neškropljenih jabolk pripravimo jabolčni zavitek.

Skupaj smo ugotovili, da za pripravo potrebujemo “načrt” oziroma recept. Otroci so predlagali, da ga poiščemo na računalniku, tablici, telefonu ali v debelih kuharskih knjigah. Ko smo sestavili načrt dela, smo se lotili priprave:

  1. zbrani okoli mize smo pripravili vlečeno testo,

2. olupili smo jabolka in jih naribali z ribežnikom,

3. testo smo po počitku razvlekli,

4. se tudi sami preizkusili s testom in moko ter pri tem zelo uživali,

5. položili po testu naribana jabolka,

6. uživali v okušanju

7. dodali limonin sok, sladkor, maslo in rozine,

8. pripravljeno testo smo zavili, ga položili v namazan pekač in ga skupaj odnesli v kuhinjo.

Prijazni kuharji so nam ga spekli in okusen jabolčni zavitek smo pojedli za popoldansko malico. Njam!

Pozdrav od otrok, Katarine in Katje

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost