Četrtkovo dopoldne je otrokom skupine »Sončki« popestrila dramaturginja in gledališka pedagoginja iz gledališke šole Talia- Samanta Kobal. Otroci so bili z njenim obiskom zadovoljni. Med druženjem smo bili razigrani, pa tudi delovni.

Srečanje smo pričeli z igro »Vlak«. Vsak otrok si je izbral svoj prostor- postajo, na katerih ga je pobrala lokomotiva in popeljala na potovanje. Velik pomen je pedagoginja namenila očesnemu stiku ter jasni in glasni izgovorjavi besed. Nadaljevali smo z organiziranim ploskanjem. Tu so otroci ploskali, šteli, pozorno so morali spremljati dejanja Samante, saj jih je popeljala od zmernega, pa do zelo glasnega ploskanja in štetja, pa do skoraj neslišnega. Na koncu pa smo svoja imena preko igre »zmetali« v lonec.

Nato smo se spremenili v črve, kateri so se odplazili do svojih nahrbtnikov, v katerih so skriti kipci. Postavili smo jih v sredino kroga, potem pa odgovarjali na vprašanja gostje. Predvsem smo se pogovarjali o tem, kaj so ustvarili, kaj kipci predstavljajo, kaj počnejo… Po razgibanem in zanimivem pogovoru smo kipce postavili na železniške postaje iz uvodne igrice. Stekla je spontana simbolna igra, ki marsikaj pove o otrocih.

Naše druženje se je bližalo h koncu. Otroci so se poslovili od Samante in Barbare ter stekli na otroško igrišče novim dogodivščinam naproti.

“Sončki” z Natašo in Ksenijo

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost