Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

v zadnjih dneh smo deležni kritik na račun pojavnosti uši v vrtcu. Zato se na vse vas obračamo s prošnjo, da v primeru, ko razobesimo obvestilo o pojavnosti uši, redno pregledujete lasiče otroku in ostalim družinskim članom vsaj teden dni. Zgodnje odkritje le-teh, je najučinkovitejša preventiva pri nadaljnjem razvoju.  V primeru, da bomo uši zaznali v vrtcu, vas bomo o tem obvestili po telefonu. Prosimo vas, da nemudoma pridete po otroka in opravite vse, kar je potrebno, da se zaustavi širjenje uši.

Če pri otroku opazite uši doma, je potrebno takoj obvestiti strokovne delavke v vrtcu in opraviti postopek razuševanja s preparatom, ki ga dobite v lekarni (tudi na recept). Postopek se ponoviti po določenem časovnem obdobju, v skladu z navodili. V stanovanju je potrebno zamenjati in oprati vso posteljnino, oblačila tudi bunde, kape, glavnike… ter temeljito posesati prostore, jogije, kavče, avtomobil, …

Po prejtem obvestilu oz., ko uši odkrijemo v vrtcu, sporžimo postopek , ki je potreben, da se uši ne bi širile dalje. Iz igralnic se umakne (za daljše časovno obdobje) in opere vse pralne igrače, kotiček frizer,… , zamenja vso posteljnino in igralnice temeljito presesa in umije. Postopek ponovimo vsakič, ko se pojavi nov primer, ne gelde na to, ali je bila posteljnina zamenjana prejšnji dan. Tudi nam to povzroča dodatno delo in stroške, zato si želimo, da bi bili v sodelovanju z vami bolj učinkoviti in le z vašo pomočjo lahko zmanjšamo pogostost pojavljanja te nadloge.

Več o ušeh si lahko preberete tukaj.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost