Skoči na glavno vsebino

Ves čas tega sklopa je bila vidna vsakodnevna igra vlog v katere so se otroci zelo vživeli. Zato smo prišli tudi na idejo, da bi se posneli s kamero. Vzgojiteljica si je izmislila zgodbo o pogumnih vitezih iz kraljestva Kamenčki, ki jo je nekega jutra prebrala otrokom v jutranjem polkrogu. Otroci so ji z zanimanjem prisluhnili. Še posebej so bili navdušeni nad dejstvom, da so bila v zgodbi omenjena njihova imena. Prvič so doživeli ta občutek, da so del neke zgodbe. To jim je res veliko pomenilo.

Sledila je razdelitev vlog po zapisani zgodbi in preizkusili smo se v dramatizaciji. Prvič smo nekako le poskusili igro izpeljati do konca, da smo videli, kje vse smo naleteli na ovire (npr. postavitev scene, dopolnitev pripomočkov za igro, ipd.). Kot drugo so otroci izražali želje po zamenjavi vlog. Brez težav so se dogovorili kdo bo kdo in en dan je bil en npr. zmaj in drugi dan pa nekdo drugi. Vsi so znali vse odigrati.

Tudi vadili smo po občutku, takrat, ko so otroci izrazili željo, da bi igrali. Hkrati pa smo vadili tudi z namenom, da pripravimo zanimivo igro, s katero bi se v »Corona časih«, lahko predstavili otrokom iz ostalih skupin. Otroci so sami predlagali to rešitev v zameno, ker ne morejo odigrati igre v živo.

Z dramatizacijo igre Pogumni vitezi iz kraljestva Kamenčki smo našo čudovito zgodbo o gradovih zaključili. Bilo je edinstveno in nepozabno doživetje.

Otroci iz skupine Kamenčki s Katarino in Katjo

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost