Skoči na glavno vsebino

Zavedamo se, da nas ob vrnitvi v vrtec čaka uvajalno obdobje. Da se bodo ponovno pojavljale stiske, ker se bodo morali otroci spet ločiti od svojih najdražjih, s katerimi so v zadnjih mesecih preživeli praktično 24 h/dan.

Otroci bodo ponovno potrebovali več bližine, topline, razumevanja tako s strani staršev kot tudi nas strokovnih delavk. Želimo si, da bi se vrnili v vrtce na način, da to ne bo za njih preveč stresno in bodo spet vzpostavili varno navezanost s strokovnimi delavkami, ki je bila z zaprtjem vrtcev nenadoma prekinjena

Kot kaže, bomo morali vsi zaposleni nositi na obrazu zaščitne maske. Ker to vpliva na prepoznavnost nositelja in je pod njimi skrita vsa mimika obraza, se nam zdi smotrno, da otroke pripravino na novo nastalo situacijo. Ko so otroci zapuščali vrtec so nas videli »razkrite«, ko se bodo vrnili, pa bomo zakrinkani. Kako lahko pomagate? Otrokom pokažete, ko si namestite »zaščitno masko« na obraz, da ste vi skriti spodaj. Se z masko igrajte igrice na način »KU-KUC«.  Verjamem, da bo take igrice doma vsaj nekoliko ublažile stiske ob prehodu v vrtec.

Tistim otrokom, ki že razumejo, razložite, čemu maska služi . Da zaščiti druge pred našo slino, v kateri so lahko skriti drobceni virusi. Ki lahko povzročijo oblezen, če pridejo v naše telo.

Posredujem tudi povezavo do zgodbice o korona virusu, ki je primerna za predšolske otroke: https://www.sfogliami.it/fl/195280/8physcvyykrye9cb139gy4m5y1n2e31

Otroci še ne morejo razumeti, dojeti »Zakaj so do sedaj lahko bil ob mami doma ves dan, kar na enkrat pa to ne bo več mogoče?« Zato vas proismo, da otroka pripravite na ponovno vrnitev v vrtec. Da se povežete z vzgojiteljicami ali sporočite na e-naslov vrtca vsa vprašanja/dileme v povezavi z vračanjem otrok v vrtec.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami.

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost