Skoči na glavno vsebino

Naša gozdna odkritja – krtine smo želeli preseliti v igralnico, da bi se z zemljo lahko igrali tudi v vrtcu. V ta namen smo preselili naš kuhinjski kotiček na drugi del igralnice, tla zaščitili s foljo in poiskali veliko plastično posodo.

Zemljo, ki se je med tem časom, že dobro posušila  smo najprej presejali. Ob tem pa našli v njej veliko zanimivih “najdb”: kamenčke (male in velike), slivove koščice, orehove lupine, polžje hišice, korenine rastlin, čebulico z delčkom stebla, lesene paličice in suhe liste. Vse te “najdbe” smo odlagali na poseben list papirja in kasneje izdelali plakat. Otroci so bili navdušeni, kaj vse se skriva v zemlji!

S presejano zemljo smo napolnili plastično posodo. Tako smo skupaj ustvarili nov kotiček, v katerem smo se lahko vsakodnevno igrali. Zanimanje otrok je bilo tako veliko, da smo zaradi prevelike gneče, morali z žrebom določiti manjše skupine za igro.

Z nekaj zemlje smo napolnili tudi stekleno posodo z namenom, da bomo vanjo dali deževnike. Nekega deževnega dopoldneva smo se odpravili na lov za iskanjem deževnikov. Kazalo je že, da bomo neuspešni. Potem pa smo na staionu našli veliko deževnikov! Pobirali smo jih v dve vedri. Nekateri otroci so ob stiku s kolobarniki uživali, drugi so izrazili strah in gnus. 

Vsem pa je bilo všeč, da smo jim pripravili nov dom v naši igralnici. Tako smo jih lahko podrobneje opazovali in proučevali.

Pozdrav od Marije, Katje in Polone

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost