Skoči na glavno vsebino

Rolanje je zabaven, sproščujoč in zdrav šport. Z njim krepimo mišice, pomaga pri razvijanju vzdržljivosti in funkcionalnih sposobnosti. Vpliva na razvoj ravnotežja, ki je ena od osnovnih motoričnih spretnosti. Bistvo rolanja je ohranjanje dinamičnega ravnotežnega položaja na eni nogi, s katere prenašamo težo na drugo. Pri tem sodelujejo tudi roke. (Helena Rihtaršič, Barbara Šolar)

In tako smo se Sončki podali v torek in sredo dopoldan proti vrtcu Vetrnica, kjer je na parkirišču potekal tečaj rolanja. Prvi dan je velika večina otrok komaj spoznavala ta šport in se nanj navajala.Velik poudarek smo vsi skupaj namenili varnosti: tako pri zaščitni opremi, kot tudi pri samem izvajanju gibanja. Otrokom smo nadele čelade, ščitnike za kolena, komolce in zapestja. Med samim tečajem sta Barbara in Polona dali velik pomen osnovi- učenju padanja ter pravilnega vstajanja; kasneje tudi zaustavljanju. Prvine so otroci usvajali na sproščen način preko različnih iger z neprestanimi vzpodbudami in pohvalami.

Rezultat vsega skupaj? Vsi otroci so “zrolali”. Nekateri bolj, drugi manj. Pomembna nam je misel: “Važno je sodelovati!”

Vsi smo bogatejši za prijetno športno izkušnjo, za katero se zahvaljujemo Barbari Tomšič Prelec in Poloni Ronzullo.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost