Skoči na glavno vsebino

Pivški vrtec je znova obiskala umetnica Urša, s katero smo otroci in vzgojiteljici skupine »Sončki« spletli prijateljske in ustvarjalne vezi. Tokrat smo se odpravili v gozd. Pričakali smo jo kar v garderobi, obuti v škornje ter z nahrbtniki na ramenih. V njih so bili skrbno spravljeni kipi, katere smo ustvarjali na prejšnjih srečanjih. Pot nas je vodila v gozd. Vmes smo se veliko pogovarjali, opazovali naravo in živali, opisovali… Kmalu smo prišli do gozdička. Na obronku je Urša podala otrokom navodila, kaj naj počnejo. Dobili so nalogo, naj svojim kipom ustvarijo dom iz naravnih materialov, katera imajo na razpolago v okolju. Pomagali so si s palicami, vejicami, storži, listjem… Ko so bila domovanja postavljena, so vanje skrbno položili kipe. Vendar pa niso »gradili« le za kipe, ampak so poskrbeli tudi za gozdne živali. Predvsem veverice bodo dobrodošle.

Pri delu je bilo občutiti medsebojno sodelovanje in pomoč. Nekateri otroci so bili samostojni, drugi so ustvarjali v parih, tretji pa v manjših skupinicah. Med njimi sva opazili razigranost, povezanost in sproščenost. Ko jim je zmanjkalo idej in so potrebovali pomoč, so se obrnili na naju in Uršo.

Za vse nas je bila prijetna in zanimiva izkušnja. Pozitivna energija umetnice se je zlila med otroke, kar se je videlo na končnih produktih.

 

 

 

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost