Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti nas je z dopisom obvestilo, da se je spremenil Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Dopolnitev se nanaša na uveljavljanje letnih pravic in pravi, da bodo centri za socialno delo od 1. 12. 2018 dalje po uradni dolžnosti mesečno avtomatično podaljševali  letne pravic iz javnih sredstev (pravico do otroškega dodatka, državne štipendije, znižanega plačila vrtca, subvencije za malice in kosila za šolske otroke).

Kar pomeni, da staršem, ki se jim izteče npr. odločba o znižanem plačilu vrtca v decembru 2018 ali kasneje, ni potrebno ponovno oddati vloge za dodelitev te pravice.

Upravičenec do letne pravice mora centru za socialno delo še vedno sporočiti vse spremembe (navedene v 42. členu zakon), ki pri teh pravicah lahko vplivajo na upravičenost do pravice iz javnih sredstev, njeno višino ali obdobje prjemanja.

Vlogo za znižano plačilo vrtca in ostale pravice je potrebno oddati v primeru, ko upravičenec prvič zaprosi zanjo.
Vlogo je potrebno oddati tudi v primeru, če je bila pravica na podlagi prve vloge zvarnjena. Podaljševanje po uradni dolžnosti s strani centrov velja le za že prizanne pravice.

Več o tem si lahko preberete na splerni strani ministrstva:

http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/socialna_zakonodaja/znizano_placilo_vrtca/

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost