»Nekaj je v zraku,
kar odseva v očeh,
kar odmeva v ljudeh
na vsakem koraku.«

                                                        (T. Pavček)

V sredo, 6.6.2018 smo se otroci in zaposleni vrtca Pivka zbrali pred Krpanovim domom, da počastimo 70. obletnico organizirane vzgoje in varstva predšolskih otrok. V svojo sredino smo povabili starše, stare starše in cenjene goste. Kot glavne zvezde pa so seveda blesteli otroci.

Uvodno besedo je imela ravnateljica OŠ Pivka, ga. Alenka Tomšič, katera nam je izrekla dobrodošlico na prireditvi. Sledil je že prvi nastop mladih nadebudnežev. Predstavili sta se folklorna skupina in pevski zbor “Mavrica” z glasbeno-plesno uprizoritvijo “Pesem nas združuje”. Z njimi smo se vrnili v stare čase, ko je življenje na vasi potekalo bolj umirjeno in razigrano.

Sledil je pomenljiv govor župana občine Pivka, g. Roberta Smrdelja, ki s svojo ekipo delavcev skrbi in spodbuja, da nam zagotavljajo dobre materialne pogoje za kvalitetno delo.

Sledili so plesni nastopi skupin “Klobučki” s pesmijo “Žabice”, “Medvedki” s “Pridnimi peričicami”, “Miške” s pesmijo “Semafor”, “Gumbki”  s plesom “Huba-buba”, plesni cikel pa so zaključili “Sončki” s plesom ob pesmi “Lepo je na kmetiji”. Otroci skupine “Čebelice” so nam zaigrali ritem na žoge.

Ob zaključku nastopov smo druženje nadaljevali ob zvokih društva Melodicum, v notranjih prostorih doma pa so si obiskovalci lahko ogledali razstavo “Vrtec Pivka pred davnimi časi, nekoč in danes”. Slikali so otroci skupine “Sončki” pod vodstvom mentoric Nataša in Ksenije. Vzgojiteljice so pripravile delavnice, na katerih so otroci izdelovali vetrnice, ogrlice iz slamic, kape, ter punčke iz cunj.

Obiskovalci so se lahko posladkali in okrepčali z dobrotami ob prijetnem kramljanju.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili VSEM, ki ste nam na kakršenkoli način pomagali pri tej prireditvi.

In nazadnje… NAŠIM IN VAŠIM OTROKOM!!!!

Brez njih nas danes ne bi bilo tukaj.

Brez njih ne bi bilo nekaj “tistega”, kar odseva v očeh.

vsi zaposleni vrtca Pivka

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)